2.21.2012

Lazer Tedavisi Polisliğe Engel mi?


Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sağlık şartlarında Emniyet Teşkilatı'nın hassasiyeti hat safhadaydı.

Emniyet Teşkilatı'nın Sağlık Şartları yönetmeliğine göre gözlerin 1 dereceyi geçmemesi şart koşuluyordu ve bilindiği üzere Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre lazer tedavisi görenler polis olamıyorlardı.
Ancak Polis Meslek Yüksek Okulu sınavına girip hak kaybeden bir polis adayı açtığı dava neticesinde lazer tedavisinin polislikte engel olmayacağına dair danıştaydan karar aldı.

Devrim niteliğindeki bu kararla kıssas doğrultusunda, gözlerinden lazer tedavisi olan adaylar Polis olabileceklerdir.
Bu kapsamda Danıştay İdari Davalar Kurulunun 2011 / 321 sayılı kararına göre polislik mesleğinin özelliği gereği ileride mesleği yapacak alan adaylardan bazı sağlık koşullarının aranmasının hizmetin gereği gibi işlemesi açısından önemli olduğu fakat; bu koşulların yerine getirilecek hizmetin aksatılmamasına yönelik olması, diğer bir anlatımla hizmetin gereklerine uygun olarak belirlenmesi gerektiği belirtilmiştir. Devamında ise; aday memurun gözünde lazer müdahalesi geçirmiş olması sonucunda görmesinin tam olmadığı yolunda bir belirleme yapılmadığı gibi gözden lazer operasyonu geçirmiş olmasının hizmetin yerine getirilmesinde ne gibi bir sakınca doğurduğu durumunu açıklamadığından bahisle yönetmelikte düzenlenmiş olan mevcut 3.maddenin Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır hükmünün, mutlak anlamda polisliğe engel olarak kabul edilmesinin hukuka uygun olmayacağı hükmüne varılmıştır.

Bu kararla lazer tedavisi Polisliğe girişte engel teşkil etmeyecektir.
Önemle duyurulur.
Bursevi Yönetici

Marmara Üniversitesi - İşletme bölümü sonrasında sigortacılık sektörüne adım attı. Sektörün önde gelen brokerlık şirketlerinden birinde uzman sigortacı. Öğrendiğini ve bildiğini paylaşmayı seviyor. Hay Aksi adına sevdiği, çalıştığı her alanda içerik üretiyor.

1 yorum:

  1. bahsedilen kararın bilgilerini tarih-esas no- karar no şeklinde alabilir miyim

    YanıtlaSil

HayAksi Yorum Bölümüne Hoşgeldiniz . .

Yazılar hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi buradan yapabilirsiniz . .

Yorum Yaparken;

Küfürlü, argo, seviyesiz, aşağılayıcı yorumlarda bulunmayınız . .

Aksi durumunda biliniz ki yorumunuz yayınlanmayacaktır . .